Skåne


Hej, vad kul att just du har hittat till LUF Skåne, Sveriges bästa LUF-distrikt!

Vi är Liberala ungdomsförbundets sydligaste distrikt och därmed det distrikt som är närmast vad LUF älskar mest: Bryssel, Macron och Christiania!

Här frodas alla sorts liberala såsom nyliberaler, socialliberaler, drogliberaler, liberala feminister och säkert ett par sorter till som ännu inte fått en titel, och det är just denna bredd av åsikter som gör det intressant att vara med i LUF – man utmanas ständigt och lär sig alltid något nytt.

Oavsett om du bara vill chilla med en chokladboll i handen och diskutera politik med intressanta människor eller om du vill kämpa på barrikaderna mot sossar, rassar och konservativa folkpartister så finns det något för dig i LUF. Vi kan garantera en livfull stämning, många diskussioner och en chans att påverka.

Vi har lokala klubbar runt om i Skåne som du kan läsa mer om till höger här på sidan under “Nätverk och lokala klubbar” och vill du veta mer om vad LUF Skåne tycker så tryck gärna på “LUF Skånes åsikter”

Vill du kämpa med oss? Bli medlem, det är helt gratis!
Har du några frågor? Kontakta vår ordförande i Skåne: Frida Jansson på frida.jansson.danielsson@gmail.com

Vill du komma på våra spännande aktiviteter? Gå med i vår facebookgrupp för att se alla evenemang vetja!

Pressmeddelande

Under söndagen, 21 januari 2018,  hölls Liberala Ungdomsförbundet Skånes årsmöte i Malmö. Den nyvalda styrelsen antog följande årsmötesuttalande: Under hösten har tusentals kvinnor klivit fram och berättat om sina erfarenheter av sexuella trakasserier under hashtagen #metoo. Det är lätt att känna hopplöshet inför bristen på förändring i positiv riktning, men rörelsen har lyckats synliggöra ett problem som ignorerats i politiska partier, på arbetsplatser och i människors vardag så länge vi kan minnas. Det är av yttersta vikt att lagstiftningen följer med nu, anser vi som liberala feminister. #Metoo får inte stanna på skärmarna och inte generera någon reell förändring för kvinnor framöver. Vi välkomnar därför den samtyckeslag som regeringen lägger fram där även ett oaktsamhetsrekvisit finns med. Två saker som Liberala Ungdomsförbundet kämpat för länge. #Metoo gäller oss alla, pojkvän som flickvän, bror som syster. Det är tillsammans vi kämpar för ett jämställt samhälle som vi alla vinner på. Ingen i vårt ungdomsförbund ska utsättas för sexuella trakasserier. Inte heller i vårt moderparti eller samhället i övrigt. Det är vår ambition att fortsätta det arbetet och opinionsbilda för kvinnors trygghet och säkerhet, både i det privata och offentliga. Det är fundamentalt att varje människa har rätt till sin egna kropp

Liberala ungdomsförbundet Skåne

Malmö, 2018