Skåne


Hej och välkommen till LUF Skåne!

Vi är ett glatt distrikt i Liberala ungdomsförbundet med den bördiga skånska åkerjorden som vårt hem.

Här frodas alla sorts liberala så som nyliberaler, socialliberaler, drogliberaler, liberala feminister och säkert ett par sorter till som ännu inte fått en titel.

Det vi har gemensamt är viljan att växa som individer och distrikt. Många av oss hyser även en sund skepsis mot Stockholm.

Vi har plats för alla, oavsett om din största önskan är att reformera Liberalerna, propagera för den fria marknaden, att den där obskyra regeln i sjukförsäkringssytemet ska försvinna. Eller kanske är du en organisationsmänniska som vill bli ett mötesproffs eller kampanja på stan tills du får blåsor på fötterna. Vi kan garantera en livfull stämning, många diskussioner och en chans att påverka.

Vill du kämpa med oss? Bli medlem!

Frida Jansson, ordförande i Liberala ungdomsförbundet Skåne på: frida.jansson.danielsson@gmail.com

LUF Skåne finns också på facebook

Pressmeddelande

Under söndagen, 21 januari 2018,  hölls Liberala Ungdomsförbundet Skånes årsmöte i Malmö. Den nyvalda styrelsen antog följande årsmötesuttalande: Under hösten har tusentals kvinnor klivit fram och berättat om sina erfarenheter av sexuella trakasserier under hashtagen #metoo. Det är lätt att känna hopplöshet inför bristen på förändring i positiv riktning, men rörelsen har lyckats synliggöra ett problem som ignorerats i politiska partier, på arbetsplatser och i människors vardag så länge vi kan minnas. Det är av yttersta vikt att lagstiftningen följer med nu, anser vi som liberala feminister. #Metoo får inte stanna på skärmarna och inte generera någon reell förändring för kvinnor framöver. Vi välkomnar därför den samtyckeslag som regeringen lägger fram där även ett oaktsamhetsrekvisit finns med. Två saker som Liberala Ungdomsförbundet kämpat för länge. #Metoo gäller oss alla, pojkvän som flickvän, bror som syster. Det är tillsammans vi kämpar för ett jämställt samhälle som vi alla vinner på. Ingen i vårt ungdomsförbund ska utsättas för sexuella trakasserier. Inte heller i vårt moderparti eller samhället i övrigt. Det är vår ambition att fortsätta det arbetet och opinionsbilda för kvinnors trygghet och säkerhet, både i det privata och offentliga. Det är fundamentalt att varje människa har rätt till sin egna kropp

Liberala ungdomsförbundet Skåne

Malmö, 2018