Utbildningar och event

Häng med på frihetliga event!

Om du går med i LUF får du inte bara möjlighet att påverka politiken utan också möjligheten att gå på utbildningar, seminarier och föreläsningar. Dels anordnas nationella event varje år, dit alla medlemmar är välkomna. 

På lokal nivå anordnas Café Liberal som är när man bjuder in en person för att prata om ett intressant ämne, samt spelar spel- och diskuterar politik. Ta kontakt med din lokala ordförande ifall du undrar mer om verksamheten i ditt distrikt.

Alla LUF:s arrangemang är kostnadsfria.

Basliberalen

Som ny medlem kan det ibland vara svårt veta eller förstå allt i ett ungdomsförbund. Därför anordnar LUF varje år flera gånger om året vår grundutbildning Basliberalen!

Om du vill veta mer om Liberala ungdomsförbundet och bli aktiv lokalt är detta ett tillfälle du inte får missa! Det ger dig en inblick i förbundets alla frågor så som skola, utrikespolitik, feminism och mycket mer. Du kommer att träffa unga liberaler från hela Sverige.

Vi berättar vad som erbjuds dig som ny medlem och hur du kan bidra till att liberalismen sprids i Sverige. Basliberalen håller till på en kurssgård strax utanför Stockholm och ansvariga från förbundet är på plats under hela helgen.

Har du några frågor om Basliberalen? Tveka inte att höra av dig till förbundsorganisatör Linn Malmberg på linn@luf.se

Universitet liberal

Vill du uppleva en helg fylld med spännande talare, mingel och roligt häng? Då ska du gå på Universitet liberal – vår största nationella utbildning. 

Där bjuder vi in olika talare som föreläser om spännande ämnen, håller lärorika workshops och umgås in på småtimmarna. Du kan läsa mer om eventet här.

Roligt att så många ville komma på årets Universitet Liberal. Nästa tillfälle hålls under våren 2024.

Har du några frågor om Universitet liberal? Tveka inte att höra av dig till förbundsorganisatör Linn Malmberg på linn@luf.se

Kongressen

Liberala ungdomsförbundet är en medlemsorganisation. Det betyder att det är ni medlemmar som bestämmer vilka som ska leda förbundet och vad förbundet ska ha för åsikter i en mängd frågor. Det tillfälle där detta bestäms är på kongressen, vårt högsta beslutande organ.

Där väljer vi alltså en ny förbundsstyrelse, som är de som styr förbundet mellan kongresserna och sköter den löpande verksamheten, samt förbundsordförande som är det högst valda ämbetet man kan ha i LUF. Du hittar information om vilka som sitter i förbundsstyrelsen här.

Missa inte tillfället att få lära känna LUF:are (ja det heter så) från hela landet och diskutera och ta fram ny spännande politik! Det finns massor av exempel på när LUF har börjat tycka något som sedan har blivit Liberalernas politik eller faktisk lagstiftning.

Håll utkik i förbundets facebook-grupp och på mejlen när anmälan öppnar!

Frågor? Mejla förbundssekreterare Karin Pettersson på karin@luf.se

Om LUF

Liberala ungdomsförbundet är Liberalernas ungdomsförbund. Vi brinner för frihet, feminism och antirasism. Vi vill sprida liberala idéer för att skapa ett Sverige där alla individer har samma friheter, rättigheter och möjligheter. Den enskilda människan måste själv få styra sitt liv, fri från statliga pekpinnar.

Kontakta oss

Besöks- och postadress:

Liberala ungdomsförbundet
Hantverkargatan 25
11221 Stockholm

Telefon:                  Epost:
08-410 242 00       info@romb.luf.se

Copyright © Liberala ungdomsförbundet