Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig?

Jag har frågor om mitt medlemskap

Jag vill bjuda in er

Jag har en pressfråga

Jag har en förfrågan till Almedalsveckan

Snacka frihet med oss!

9 + 14 =

Frågor och svar

Hur blir jag medlem?

Vad roligt att du vill bli medlem i Sveriges bästa förbund! Du blir medlem genom fylla i informationen som du hittar här.

Om du sedan vill engagera dig lokalt kan du gå in varje lokalförenings sida här och läsa mer om kontaktuppgifter och företrädare för att prata mer med dem. Du kan också vända dig till förbundsexpeditionen som jobbar heltid med att hantera medlemsfrågor. Du når oss på info@romb.luf.se

Vad gör ett ungdomsförbund?

Ett ungdomsförbund är en förening som sysslar med politiska aktiviter. För oss i LUF innebär det att vi skriver debattartiklar, anordnar sociala träffar, demonstrationer och föreläsningar om politik. Du får också möjlighet att ställa upp i val till din kommun, region eller till och med till riksdagen! De flesta politiker har en bakgrund i ungdomsförbund.

Du kan helt enkelt göra allt möjligt! Men om du tycker vi borde göra något mer kan du gå med för att förändra! Vi behöver alltid fler människor i den liberala rörelsen.

Bli medlem

Hur ändrar jag mitt medlemskap?

Ifall du har några frågor kring ditt medlemskap kan du vända dig till förbundsorganisatör Linn Malmberg på Linn@luf.se som ansvarar för medlemsregistrering. Exempelvis ifall du vill ändra några uppgifter eller kontaktinfo eller vill avsluta mejlprenumeration eller medlemskap.

Jag är journalist och har en förfrågan. Vem ska jag prata med?

Vad roligt att du vill kontakta oss! Du kan vända dig till kommunikatör och pressekreterare Cecilia Modig på cecilia@luf.se eller 076 181 35 09 

Vad har ni för åsikter?

Kul att du frågar! Liberala ungdomsförbundet är en politisk organisation vilket betyder att vi har åsikter om det mesta. Går utgångspunkter utgår ifrån liberalismen. Det betyder att vi tror på att individen ska vara så fri som möjligt utan att inskränka på någon annans frihet. Vi brinner för frihet, feminism och antirasism. Vi vill sprida liberala idéer för att skapa ett Sverige där alla individer har samma friheter, rättigheter och möjligheter. Den enskilda människan måste själv få styra sitt liv, fri från statliga pekpinnar.

Visst låter det bra?

Ifall du är intresserad av ett specifikt ämne kan du gå in här. Om du istället vill veta alla våra officiella åsikter kan du läsa vårt handlingsprogram.

Måste jag hålla med om allt för att bli medlem?

Nejdå! I LUF har vi en bredd på åsikter, från socialliberaler till libertarianer, och vi har högt i tak för alla möjliga perspektiv. Det viktigaste är att du tycker frihet är viktigt och inte uttrycker dig diskriminerande.

Vem är er ordförande?

Erik Berg är ordförande för Liberala ungdomsförbundet, LUF, och valdes på kongressen i Borås 2022.

Erik är 24 år gammal och bor i Uppsala. Han har tidigare arbetat som biträdande borgarrådssekreterare för båda tidigare borgarråden Lotta Edholm och Jan Jönsson samt som regionrådssekreterare för tidigare regionrådet Anna Starbrink. Erik har tagit paus från sina lärarstudier på Uppsala universitet för att axla ordförandeuppdraget.

Erik gick med i LUF 2014 och har en bakgrund som ordförande för LUF Dalarna. Sedan 2019 har han varit utbildningspolitisk talesperson för LUF och från 2020 vice ordförande.

Han har haft ett långvarigt arbete med utbildningsfrågorna och har utöver det ett stort engagemang i migrations- och klimatfrågor.

Vill du komma i kontakt med Erik?

Press och förfrågningar: Pressekreterare Cecilia Modig på cecilia@luf.se eller 076-181 35 09 

Organisatoriska frågor: Förbundssekreterare Karin Pettersson på karin@luf.se

Jag ska anordna en debatt/bokbord vill bjuda in er. Vem kan komma?

Härligt med en debatt eller bokbord! Det är en perfekt chans för oss att synas ute på skolor eller event för att prata mer om vår politik.

Ifall ni vill att vår ordförande Erik Berg ska komma till er debatt kan ni vända er till förbundsorganisatör Linn Malmberg på Linn@luf.se. Just nu får vi många förfrågningar så vi kan inte garantera hans medverkan men vi försöker så gott som möjligt att möta era önskemål.

Vill du hitta någon talesperson i en specifik fråga? Då kan du kolla in vår förbundsstyrelse. Där finns de olika ämnena varje förbundsstyrelseledamot täcker i sitt ansvarsområde.