Välkommen till LUF Skåne!

Hej, vad kul att just du har hittat till LUF Skåne, Sveriges bästa LUF-distrikt!

Vi är Liberala ungdomsförbundets sydligaste distrikt och därmed det distrikt som är närmast vad LUF älskar mest: Bryssel, Macron och Christiania!

Här frodas alla sorts liberala såsom nyliberaler, socialliberaler, drogliberaler, liberala feminister och säkert ett par sorter till som ännu inte fått en titel, och det är just denna bredd av åsikter som gör det intressant att vara med i LUF – man utmanas ständigt och lär sig alltid något nytt.

Oavsett om du bara vill chilla med en chokladboll i handen och diskutera politik med intressanta människor eller om du vill kämpa på barrikaderna mot sossar, rassar och konservativa folkpartister så finns det något för dig i LUF. Vi kan garantera en livfull stämning, många diskussioner och en chans att påverka.

Vill du kämpa med oss? Bli medlem, det är helt gratis!

Har du några frågor? Kontakta oss på skane@luf.se

Om du vill hålla dig uppdaterad om vad som händer i LUF Skåne kan du gå med i vår facebookgrupp som du hittar här

Följ oss i sociala medier

Så blir du aktiv

Om du är nyfiken på våra aktiviteter men inte medlem än, är de flesta av våra aktiviteter öppna oavsett medlemskap. När du blivit medlem (gratis!) är du välkommen till vår FB-grupp och att hänga med på nationella LUF-evenemang!

Våra åsikter

LUF Skåne antar varje år ett handlingsprogram med våra officiella åsikter i olika frågor. Alla våra åsikter har röstats igenom på vårt årsmöte som hålls i början på varje år. Läs vad vi tycker genom att klicka på knappen.

Våra stadgar

Man kan beskriva stadgarna som ”lagarna” för en förening. De reglerar vilka roller alla delar av distriktet har, hur man ska hantera pengar eller hur man ska välja folk till olika poster. Klicka på knappen nedan för att se våra aktuella stadgar.

Vår styrelse

Distriktsstyrelsen är vårt högst styrande organ efter årsmötet och de ansvarar för den löpande verksamheten som medlemsträffar, utbildningar och Café Liberal. Här ser ni de som ingår i LUF Skånes distriktsstyrelse.

Klubbar och nätverk

Är du intresserad av en särskild fråga? Då kan du engagera dig i ett nätverk som jobbar med just det området. Distriktet har även lokalföreningar i olika delar av Skåne som kallas för ”klubbar”. Vilka nätverk och klubbar vi har aktiva just nu hittar du genom att klicka på knappen.