LUF rapport: Gemensam skattereform med SSU möjlig!

”Århundradets skattereform” var en historisk omläggning av skattesystemet som Socialdemokraterna och Folkpartiet Liberalerna genomförde år 1990-1991. Sedan förra skattereformen har flera avsteg gjorts genom höjningar, sänkningar, avdrag och undantag vilket har gjort skattesystemet till ett oöverskådligt lapptäcke.

Trots att nästa alla riksdagspartier uttryck behovet av en bred skattereform har inget gjorts. Vi är trötta på att dessa partiet bråkar istället för att genomdriva vikit politik. Det får vara slut på tjafset nu. Sverige behöver en skattereform och därför visar vi tillsammans med en av våra främsta motståndare, SSU, att det går att förhandla över blockgränsen. Vi kämpar för en alliansregering men en skattereform måste vara blocköverskridande för att nåt tillräckligt stabilt och långsiktigt stöd i riksdagen.

S är socialister och vill höja skatten, L är liberaler och vill sänka skatten. Därför har vi utgått från att reformen på totalen inte ska innebära varken höjda eller sänkta skatter. Reformen ska främja företagandet, vara fördelningspolitisk neutral och göra det mer lönsamt att utbilda eller anstränga sig.

Liberala ungdomsförbundet är stolta över att kunna visa hur vi, till skillnad från riksdagens alla partier, klarar av att både vara ideologiskt stringenta och se bortom blockpolitikens skygglappar.

Här hittar du länk till DN Debatt!

Här kan du ta del av rapporten.

Har du frågor eller funderingar?
Presskontakt:
Elias Collin, förbundssekreterare.
elias@romb.luf.se
0735-516117