Kortad, individualiserad föräldraförsäkring, förbud mot att kunna ta barn utomlands för tvångsgifte och sex – och samtyckesundervisning i skolan. Det är några av förslagen i Liberala Ungdomsförbundets nya kampanj ”både feminist och kapitalist”.

– Sverige och världen är långt ifrån jämställd. Kvinnor tjänar mindre än män, utsätts för sexuellt våld och hedersförtryck och kvinnor har mycket sämre chans att kunna fly från krig och förtryck. För att råda bot på det behövs feminism som både ser och bekämpar könsroller, men också främjar fritt företagande och lägre skatter så att kvinnor får mer ekonomisk frihet.

Det skriver LUF:s förbundsordförande Joar Forssell i en debattartikel i Aftonbladet idag. Kampanjen lyfter ämnena samtyckeskultur, kvinnors möjligheter att tjäna pengar, hedersförtryck och kvinnors situation i krig.

– Som liberala feminister tycker vi det är sorgligt att de konservativa ofta förnekar skadliga könsrollers inverkan och knappt vill kalla sig feminister. Men att liksom vänstern bara bekämpa könsroller samtidigt som man försvårar för kvinnor att tjäna egna med höga skatter och förbud mot vinster i välfärden är inte heller bra, menar Joar Forssell.

Mer info om kampanjen finns här.