Nu utlyser förbundsstyrelsen redaktionsposterna för Liberal Ungdom. Liberal Ungdom är LUF:s medlemstidning som kommer ut fyra gånger per år och skickas till alla LUF:s medlemmar samt ett antal prenumeranter.

Att sitta i redaktionen innebär en unik möjlighet att utveckla sitt skrivande och få erfarenheter av redaktionellt arbete. Som redaktionsmedlem får du såväl intervjua, skriva artiklar och recensera som möjlighet att fördjupa dig i dina favoritfrågor eller nya idéer som du kan förmedla via tidningen. Vi söker flera olika roller, är du kreativ och duktig på att illustrera eller gillar grafiskt material och arbete så är du välkommen med din ansökan.

 Följande poster finns tillgängliga i redaktionen:
Chefredaktör*
Redaktörer/skribenter
Layout**
Fotograf
Illustratör

Som redaktionsmedlem är det avgörande att du har en förmåga att hålla deadlines, är bekväm i att formulera dig på svenska, har en god förmåga att arbeta i lag och har möjlighet att arbeta efter riktlinjer från chefredaktören som har helhetsansvaret för tidningens teman, tryckdatum och schema.

Du ansöker genom att skicka ett eller ett par arbetsprov på tidigare prestationer inom den roll du är intresserad av till thea.andersson@luf.se. Detta ska kompletteras med ett kort personligt brev om circa en halv A4:a. Sista ansökningsdag är den 9:e januari 2017.

*Rollen som chefredaktör ges i regel enbart till ansökanden som tidigare arbetat med tidningen eller motsvarande kompetens.
**Rollen som layoutare kräver grundläggande kompetens i och tillgång till Adobeportföljen och särskilt In-design men är en bra erfarenhet för dig som känner att du vill lära dig mera om programmen och hur man arbetar med färdiga koncept i dem.

Har du frågor går det bra att höra av sig till nuvarande chefredaktör, Anders Pettersson på mav.pettersson@gmail.com eller till ansvarig utgivare Thea (förbundssekreterare) på: thea.andersson@luf.se.