Idag presenterar Liberala ungdomsförbundet (LUF) Simona Mohamsson, 28, som sin kandidat till Europaparlamentsvalet i juni nästa år. Simona kommer kandidera för Liberalerna till Europaparlamentet med LUF:s stöd.

– Simona förstår berättelsen om Europa. Hon har levt den själv. Det är berättelsen om att vi stärks genom mångfald och öppenhet, och att vi tar ansvar för alla de som har det tufft. I socialnämnden på Hisingen, genom sitt långa engagemang i LUF, som författare och debattör. Simona personifierar den radikala och allomfattande liberalism som Europa behöver. Hon ber inte om ursäkt för sina principer, hon ser till att de blir verklighet, säger Erik Berg, ordförande för LUF.

Simona Mohamsson har själv tidigare varit vice ordförande för LUF och ordförande i socialnämnden på Hisingen. Hon är även författare till boken “Hong Kong RIP” som handlar om Hong Kongs demokratikamp och har gått utbildningar hos både Folk och Försvar och Rädda Barnen. Mohamsson är sedan 2021 invald i Liberalernas partistyrelse.

Vid frågor och eventuell kommentar, vänligen kontakta
Elin Söderholm, pressekreterare och kommunikatör LUF
0706296537
elin@luf.se