Brinner du för liberal politik och kommunikation? Är du en ansvarstagande person som trivs med att arbeta i ett högt tempo och vill vara med och öka friheten i Sverige och världen är du den vi söker.
Tjänsten som kommunikatör på Liberala Ungdomsförbundet innebär ansvar för det dagliga press- och kommunikationsarbetet. Det omfattar praktiska uppgifter såsom kontakter med media, arbete med sociala medier och kampanjarbete. Men vi söker framförallt någon med kunskap om grafisk design för att skapa vår kommunikation.
Att arbeta som kommunikatör för Liberala Ungdomsförbundet innebär att du har huvudansvar för att sprida LUF:s åsikter på sociala medier. Du kommer även ha visst ansvar för att producera skriven text. Om du dessutom är skicklig med kameran är det mycket meriterande. Du är en god strateg, kreativ, noggrann, har ett bra öga för att hitta nyhetsvinklar och drivs av att arbeta mot högt uppsatta mål.
Du behöver inte vara tidigare aktiv i Liberala Ungdomsförbundet men du behöver dela våra liberala värderingar. Att vara insatt i politik kommer att underlätta ditt arbete. Hos LUF kommer du att arbeta i en liten grupp på förbundsexpeditionen tillsammans med förbundsorganisatören, förbundssekreteraren och förbundsordförande Romina Pourmokhtari. Eftersom du kommer arbeta för ett ungdomsförbund ser vi gärna att du inte är äldre än 30.
Att arbeta för Liberala Ungdomsförbundet innebär en rolig tillvaro med många snabba bollar tillsammans med ett gäng härliga kollegor. Du får möjligheten att arbeta i den politiska hetluften och utveckla LUF:s kommunikation. Du får även uppleva vad som händer bakom kulisserna i ett politiskt parti under en valrörelse. Många som arbetar som kommunikatör för LUF går senare vidare till större möjligheter i framtiden.
En relevant utbildning är meriterande men inte ett krav, lika så gäller erfarenhet av att ha arbetat med press och kommunikation. Erfarenhet av Adobepaketet och/eller Canva är meriterande då du kommer att arbeta mycket med att producera bilder för sociala medier.
Tjänsten är på heltid och placerad på förbundsexpeditionen i centrala Stockholm. Arbetstiden är huvudsakligen förlagd på veckodagar, men kvälls- och helgarbete kan förekomma. Provanställning 3 månader men målet är att du vid förlängning ska arbeta åtminstone över valet 2022. Lön enligt överenskommelse.
Vi ser fram emot din ansökan senast 12:e september till info@romb.luf.se. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Tillträde snarast. Har du frågor om tjänsten så kontakta mer än gärna Liberala Ungdomsförbundets förbundssekreterare Hannes Sjöberg på hannes@romb.luf.se.