Liberala Ungdomsförbundet (LUF) valde igår Erik Berg, 24, till ny förbundsordförande. Erik gick med i LUF 2014 och har en bakgrund som distriktsordförande i LUF Dalarna. Sedan 2019 har han varit förbundsstyrelseledamot och utbildningspolitisk talesperson för LUF, sedan 2020 vice ordförande.

”Jag är så stolt över förtroendet jag har fått. Redan på min första aktivitet i LUF Dalarna insåg jag att det går att göra något gott och ha så otroligt roligt samtidigt, och jag vill att många fler ska få uppleva det fantastiska LUF precis som jag har”, säger Berg.

Erik Berg efterträder Romina Pourmokhtari som suttit i tre år på posten och i valet 2022 valdes till riksdagsledamot för Liberalerna. Sedan oktober 2022 är Pourmokhtari Klimat- och miljöminister.

”LUF:s roll som blåslampa mot ofrihet är viktigare än på länge. Jag vill ha en liberalism som vågar drömma lite större drömmar. Den som vaknar till översvämningar eller till bomber och förstår att man kommer behöva fly för sitt liv ska kunna lita på att Sverige är en öppen hamn i en ofri värld. Vi ska göra allt för att Sverige återigen ska bli det land som försvarar kvotflyktingarna och går före i klimatomställningen”, säger Berg. 

På LUF:s kongress, som äger rum i Borås i helgen, har även 2022 års Bertil Ohlin-medalj i guld tilldelats Rysslandsforskaren Gudrun Persson. Docent Gudrun Persson är en förebild som enträget fortsatt att påvisa och berätta om hotet från Ryssland, även när många andra inte har velat tro på detta. Ohlinmedaljen i guld tilldelas sedan 1994 personer som gjort stora insatser för liberalismen.

Övriga valda förbundsstyrelseledamöter
Anton Holmlund, förste vice förbundsordförande
Gabriella Toftered, andre vice förbundsordförande
Alex Nilsson
Elin Hjelmestam
Hedvig Lindgren
Jacob Welander
Marcus Willershausen
Viktor Karlsson

Vid frågor eller intervjuförfrågningar kontakta:
Elin Söderholm, kommunikationsansvarig LUF
070 629 65 37
elin@luf.se